tag:blogger.com,1999:blog-68315388223339361612023-07-19T09:14:04.464+03:00Retete culinare pentru gospodine adevarateRetete culinare romanesti si internationale. Carte de bucate online, sfaturi si diete pentru slabit. Retete cu poze, tot ce trebuie sa stii cand esti in bucatarie.Unknownnoreply@blogger.comBlogger353125tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-19699141189302295212012-06-03T13:17:00.000+03:002013-01-08T23:08:13.585+02:00Ciocolata de casa<span style="color: #000066; font-weight: bold;"><span style="font-style: italic;">Reteta ciocolata</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<b><i>Pentru 20 portii:</i></b><br />
• 200ml apa<br />
• 500ml lapte praf <br />
• 1kg zahar<br />
• 200g margarina<br />
• 2 lingurite zeama de lamaie <br />
• 100g cacao<br />
• 300g nuci sau alune<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Pune apa si zaharul la fiert pana obtii un sirop mai gros. Adauga zeama de lamaie in sirop si apoi ia-l de pe foc. <br />
• Cerne impreuna cu laptele praf si cacaoa in castronul cu siropul.<br />
• Amesteca-le bine si adauga margarina si nucile sau alunele pe care le-ai tinut in prealabil in cuptorul incins 10 minute.<br />
• Intinde compozitia intr-o tava tapetata cu faina, las-o la racit si tai-o in forme diferite.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Ciocolata se pastreaza in cutii sau<span style="color: #660000;"> pungi </span>de hartie.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/ciocolata-de-casa.html" data-layout="button_count" data-send="false" data-show-faces="false" data-width="450"></div><br />
<b><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/" title="Retete culinare gustoase - prajituri, torturi, ciorbe, aperitive, retete de post, retete cu carne si aperitive"><span style="font-style: italic;"><span style="color: #660000;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a></b>Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-30461380585499344712012-06-03T13:14:00.003+03:002012-06-03T13:14:55.412+03:00Sos Mascarpone<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta sos</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
• 250g Mascarpone <br />
• 3 linguri smantana <br />
• sare <br />
• piper<br />
• 1 lingurita suc de lamaie<br />
• 250g crevete (proaspete sau congelate) <br />
• 1 galbenus<br />
• 4 lingurite piper roz<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Mascarpone se omogenizeaza intr-o craticioara cu smantana si se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie.<br />
• Se adauga crevetele si se incalzesc impreuna.<br />
• Craticioara se ia de pe foc si galbenusul se amesteca in sos. Se aseaza cu taitei lati, se garniseste cu piper rosu si se serveste.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/sos-mascarpone.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-87783623739586638122012-06-03T13:13:00.000+03:002012-06-03T13:13:20.572+03:00Sos de usturoi<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta sos</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
• 4 catei de usturoi<br />
• 1 legatura busuioc<br />
• 1 lingura rosii uscate<br />
• 100ml ulei de masline<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se curata usturoiul, se toaca. Se spala busuiocul, se scutura.<br />
• Se rup frunzulitele si cateva se pun deoparte. Restul se taie fasii, ca si rosiile.<br />
• Totul se caleste circa 5 minute in ulei.<br />
• Sosul se aranjeaza pe farfurii impreuna cu niste spaghettini subtiri si se serveste ornat cu frunze de busuioc.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/sos-de-usturoi.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-38573619880944986222012-06-03T13:11:00.000+03:002012-06-03T13:11:31.969+03:00Sos de rosii si coniac<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta sos</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
• 4 rosii<br />
• 2 cepe verzi <br />
• 60g unt<br />
• 3 linguri coniac<br />
• 60g parmezan proaspat ras <br />
• sare <br />
• piper<br />
• 200ml smantana<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se oparesc rosiile, se jupoaie pielita, pulpa se taie cuburi.<br />
• Ceapa verde se curata si se spala. Se taie cateva rondele si se pun deoparte, restul se toaca si se caleste 5 minute in unt. Se stinge cu coniac.<br />
• Se adauga rosiile si parmezanul, se sareaza si se pipereaza.<br />
• Sosul se aranjeaza pe farfurie cu macaroane si se presara deasupra restul de rondele de ceapa. <br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/sos-de-rosii-si-coniac.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-22608488306377637302012-06-03T13:08:00.001+03:002012-06-03T13:09:20.026+03:00Muffins<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta muffins</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<i>Pentru 12 bucati:</i><br />
<b><i>Pentru aluat:</i></b><br />
• 1 ou<br />
• 100g zahar<br />
• 1 pliculet zahar vanilat <br />
• 100ml ulei<br />
• 250g branza grasa<br />
• coaja rasa de la o lamaie <br />
• 200g faina<br />
• 2 lingurite praf de copt <br />
• 50g migdale macinate <br />
• 200g afine<br />
• 2 linguri fulgi de migdale<br />
In plus: <br />
• 12 suporturi de hartie pentru formele de prajiturele <br />
• forme mici de tarte sau de muffins<br />
• zahar pudra pentru presarat<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Oul se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Se adauga uleiul, in fir subtire.<br />
• Se omogenizeaza si branza de vaci si coaja de lamaie.<br />
• Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna deasupra printr-o sita. Se omogenizeaza si migdalele macinate.<br />
• Se spala afinele, se curata, se scurg si se amesteca in aluat. <br />
• Suporturile de hartie se aseaza in forme si se toarna aluatul. Se presara deasupra fulgii de migdale si se baga la cuptor timp de 35-40 de minute. <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se presara si zahar pudra.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/muffins.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-79880042878208132382012-06-03T10:08:00.000+03:002012-06-03T10:09:25.624+03:00ChifteluteAici puteti gasi diferite retete de chiftelute.<br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2010/02/chiftelute-la-gratar.html" title="Chiftelute la gratar">Chiftelute la gratar</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/chiftele-de-varza.html" title="Chiftele de varza">Chiftele de varza</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/10/chifetlute-fierte.html" title="Chiftelute fierte">Chiftelute fierte</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/chiftele-din-carne.html" title="Chiftele din carne">Chiftele din carne</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2010/05/salata-algeriana-cu-chiftelute-de-miel.html" title="Salata algeriana cu chiftelute de miel">Salata algeriana cu chiftelute de miel</a><br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/chiftelute.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-80285133224924105832012-06-03T09:52:00.000+03:002012-06-03T09:52:46.574+03:00Retete cu urziciAici sunt diverse retete culinare cu urzici:<br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/mancare-de-urzici.html" title="Mancare de urzici">Mancare de urzici</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/piure-de-urzici-varianta-1.html" title="Piure de urzici (varianta 1)">Piure de urzici (varianta 1)</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/piure-de-urzici-varianta-2.html" title="Piure de urzici (varianta 2)">Piure de urzici (varianta 2)</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/urzici-cu-maioneza.html" title="Urzici cu maioneza ">Urzici cu maioneza </a><br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/retete-cu-urzici.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-29522630790047041432012-06-03T09:31:00.000+03:002012-06-03T09:32:13.812+03:00Retete cu orezAici sunt diverse retete culinare cu orez:<br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2009/11/orez-chinezesc.html" title="Orez chinezesc">Orez chinezesc</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2010/02/orez-cu-miere.html" title="Orez cu miere">Orez cu miere</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/05/orez-cu-spanac-si-branza-telemea.html" title="Orez cu spanac si branza telemea">Orez cu spanac si branza telemea</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/05/orez-provensal.html" title="Orez provensal">Orez provensal</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/pilaf-oriental.html" title="Pilaf oriental">Pilaf oriental</a><br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/retete-cu-orez.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-69688257369603402242012-06-03T09:19:00.002+03:002012-06-03T09:22:32.844+03:00Pilaf oriental<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta pilaf</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<i>Pentru 4 portii:</i><br />
• 200g orez<br />
• jumatate pliculet sofran <br />
• sare<br />
• 600g carne de vitel taiata bucatele <br />
• 2 linguri unt <br />
• piper<br />
• 125ml vin alb<br />
• 200ml smantana <br />
• 1 lingura curry <br />
• 3 fire telina <br />
• 2 mere<br />
• 2 linguri patrunjel tocat<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Orezul se pune la fiert in 400ml apa cu sare si sofran; se lasa sa fiarba 15 minute la foc slab. <br />
• Carnea se prajeste 4 minute. Se sareaza, se pipereaza, se scoate si se pastreaza la cald. Se stinge zeama din tigaie cu vin.<br />
• Se toarna smantana si curry; se fierbe sosul pana se reduce la un sfert. Se sareaza si se pipereaza.<br />
• Se spala telina, se sterge si se taie felii. Se curata merele, se taie felii. Se prajesc amandoua intr-o lingura de unt. Se repartizeaza pe farfurii orezul si sosul.<br />
• Carnea se amesteca impreuna cu feliile de mar si de telina, se aseaza langa orez. Peste el se presara patrunjel. <br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/pilaf-oriental.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-27669671751030466592012-06-03T09:16:00.001+03:002012-06-03T09:17:10.037+03:00Clatite "Padurea Neagra”<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta clatite</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<i>Pentru 4 portii:</i><br />
• 1 lingura amidon<br />
• 200 ml suc de visine<br />
• 100g visine fara sambure<br />
• 2 oua<br />
• 200 ml lapte<br />
• 3 linguri sirop de artar <br />
• 100 g faina<br />
• 1 lingura cacao <br />
• unt 200 ml frisca <br />
• 1 lingura zahar<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Amidonul se amesteca impreuna cu sucul de visine, apoi se da in clocot. Se ia de pe foc si se amesteca si visinele.<br />
• Ouale se bat cu laptele si siropul.<br />
• Faina se amesteca impreuna cu cacao si se omogenizeaza cu atentie in compozitia de mai sus.<br />
• Aluatul se lasa la foc mic inca 20 min.<br />
• Se prajesc in unt 8 clatite si se tin la cald. Frisca se bate cu zahar, se introduce in spritul cu forma mare de stea.<br />
• Se impaturesc clatitele de doua ori si se aseaza pe farfuriile preincalzite. Se aseaza peste ele visinele cu sos si se fac stelute de frisca. <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se poate orna cu menta.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/clatite-padurea-neagra.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-57008069972474317972012-06-03T09:11:00.001+03:002012-06-03T09:12:05.626+03:00Pui dulce-acrisor<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta pui</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<i>Pentru 4 portii:</i><br />
• 200g orez<br />
• sare<br />
• compot de ananas <br />
• 3 morcovi<br />
• 1 fir telina <br />
• 600g piept de pui <br />
• 4 linguri ulei<br />
• piper<br />
• 125ml supa de carne<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Orezul se fierbe in 400ml apa cu sare. Se curata morcovii, se spala si se taie betisoare.<br />
• Se spala telina si se taie bucati.Se spala carnea si se taie cuburi. <br />
• Se scurge compotul de ananas si fructele se calesc 2-3 minute in ulei.<br />
• Se scot si se pastreaza la cald. Se calesc morcovii si telina timp de circa 8 minute, in acelasi vas.<br />
• Se adauga 2 linguri ulei si se prajeste carnea 5-8 minute. <br />
• Se sareaza si pipereaza. Se stinge cu supa; se adauga ananas si legume si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Se potriveste de sare si piper.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se serveste cu orez.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/pui-dulce-acrisor.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-46514457762458692932012-06-03T09:08:00.000+03:002012-06-03T09:09:03.008+03:00Sos de conopida<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta sos</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
• 750g conopida <br />
• sare<br />
• 1 ceapa<br />
• 3 catei de usturoi<br />
• 5 fileuri de sardele<br />
• 3 linguri ulei de masline <br />
• 2 linguri unt<br />
• 250g rosii (conserva) <br />
• 1 lingurita oregano<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se curata conopida, se spala, se despart buchetele si se fierb in apa sarata, nu prea moi. Se scurg.<br />
• Se curata ceapa si usturoiul si se toaca. <br />
• Sardelele se taie in bucati de circa 2cm. Se incing uleiul si untul si se calesc ceapa si usturoiul.<br />
• Se adauga sardelele, conopida si rosiile si se lasa sa fiarba putin. <br />
• Se condimenteaza cu sare si oregano.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se serveste de preferinta cu paste de tip fundita (Farfalle).<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/sos-de-conopida.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-19671279853649370152012-06-03T09:01:00.000+03:002012-06-03T09:01:34.481+03:00Tort Dobos<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta tort</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 12 portii:<br />
<b><i>Pentru aluat:</i></b><br />
• 450g aluat minune<br />
• 1 albus<br />
• 40g fulgi de migdale<br />
<b><i>Pentru crema:</i></b><br />
• 500ml frisca<br />
• 3 plicuri zahar vanilat<br />
• 2 plicuri intaritor pentru frisca <br />
• 250g prune pasate<br />
<b><i>Pentru ornat:</i></b> <br />
• 2 linguri zahar pudra <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se intind 4 foi circulare de aluat minune. Cuptorul se incinge la 225grade.<br />
• Un blat se unge cu albus batut si se presara pe el fulgi de migdale. <br />
• Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coc pe rand blaturile, cate 15 minute. Se inteapa cu furculita si se presara cu paleta de tort, daca se umfla prea tare. <br />
• Frisca se bate cu praful intaritor si cu zaharul vanilat. Trei blaturi se ung cu pasta de prune, apoi cu frisca.<br />
• Se suprapun cele trei blaturi. Deasupra de aseaza blatul cu migdale.<br />
• Se pudreaza tortul cu zahar. <br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/tort-dobos.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-82117654732040403132012-06-03T08:56:00.000+03:002012-06-03T08:56:36.346+03:00Cornulete<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta cornulete</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 8 portii:<br />
• 350g faina<br />
• 200g margarina <br />
• 3 oua<br />
• 40g nuci macinate <br />
• 40 g zahar<br />
• coaja rasa de la o lamaie<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic.Se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele egale, cu latura de 5-6cm.<br />
• Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca cu nuca macinata si zahar.<br />
• Din aceasta compozitie se pune cate putin pe fiecare patratel de aluat, apoi se ruleaza, incepand de la un colt si se formeaza cornulete. <br />
• Se aseaza pe o tava presarata cu faina, se introduc la cuptor si se coc, la foc iute, 20-25 minute, fara sa se rumeneasca. <br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/cornulete.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-442848651845914852012-06-03T08:53:00.002+03:002012-06-03T08:54:22.798+03:00Cremsnit dietetic<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta prajitura</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 10 portii:<br />
• 300g faina <br />
• 100ml ulei <br />
• 100g zahar<br />
• 30ml lapte dulce (sau iaurt) <br />
• 2 oua<br />
• 1/2 lingurita de zeama de lamaie <br />
• 1/2 pachet praf de copt<br />
• 1 pachet de zahar vanilat <br />
• 1 varf cutit sare<br />
<b><i>Pentru crema:</i></b><br />
• 200g zahar<br />
• 700ml lapte dulce <br />
• 100g faina<br />
• 6oua<br />
• 10 foi de gelatina <br />
• 50ml apa<br />
• 59g zahar pudra<br />
• 1 pachet zahar vanilat<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bate cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie si treptat faina. <br />
• Laptele (sau iaurtul) se adauga la sfarsit, in functie de marimea oualelor si calitatea fainii, pentru a se obtine un aluat potrivit, bine legat. Se lasa aluatul 30 minute la rece.<br />
• Din acest aluat se intind doua blaturi care se coc pe o tava tapetata cu faina, la foc potrivit. <br />
• Separat, se freaca 6 galbenusuri cu 200g zahar, la care se adauga 100g faina si 200 ml de lapte, amestecand bine.<br />
• Compozitia se toarna in 500 ml lapte clocotit si se fierb impreuna pana se formeaza o crema groasa. <br />
• Dupa ce se ia de foc, se adauga gelatina inmuiata in apa rece, si apoi dizolvata in 50ml apa fierbinte, albusurile batute spuma si zaharul vanilat.<br />
• Crema se pune intre cele doua blaturi.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/cremsnit-dietetic.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-59203298765696210762012-06-03T08:50:00.004+03:002012-06-03T08:51:05.944+03:00Ceai cu suc de fructe<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta ceai</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 2 portii:<br />
• 3g flori de tei<br />
• 100g prune proaspete sau uscate <br />
• 100g mere <br />
• 100g pere<br />
• 20g zahar<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se pun la fiert 200ml apa si imediat ce a inceput sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna peste florile de tei. Se acopera vasul si se infuzeaza 5 minute, dupa care se strecoara.<br />
• Separat, se curata fructele de coaja si de samburi, apoi se trec prin storcatorul de fructe. Intr-un pahar de 200ml, se toarna 50ml suc de fructe si se completeaza cu ceaiul racit. <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se adauga zahar dupa gust.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/ceai-cu-suc-de-fructe.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-57787354534980521332012-06-03T08:47:00.000+03:002012-06-03T08:47:43.712+03:00Chec cu stafide<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta chec</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 10 portii:<br />
• 4 oua<br />
• 250g zahar<br />
• 250g margarina <br />
• 350g faina<br />
• 150g stafide<br />
• 1plic zahar vanilat<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se bat ouale intregi cu zaharul, pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul vanilat si margarina (tinuta 30 de minute la temperatura camerei) si se bate totul in continuare, pana cand compozitia devine din nou spumoasa. <br />
• Se presara faina “in ploaie”, batand energic cu telul. La sfarsit se pun stafidele, care au stat 10 minute in apa pentru a se hidrata, au fost bine scurse si au fost date prin faina, pentru a nu se lasa la fund in timpul coptului. Compozitia se pune intr-o forma tapetata cu hartie alba, unsa cu unt (margarina). <br />
• Se coace in cuptor, la foc iute timp de 15-20 minute, apoi potrivit si spre sfarsit, mic, aproximativ o ora.<br />
• In timpul coptului, se poate pune deasupra checului o hartie alba, ca sa nu se rumeneasca prea repede.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/chec-cu-stafide.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-1903175835292194332012-06-03T08:43:00.000+03:002012-06-03T08:43:34.464+03:00Mere in vin rosu<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta mere</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 6 portii:<br />
• 1l vin rosu sec puternic <br />
• 100g zahar gelifiant<br />
• 3 batoane de scortisoara <br />
• 6 mere acrisoare <br />
• 400ml frisca<br />
• 2 plicuri zahar vanilat <br />
• 4cl Calvados<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se fierb 8-10 minute intr-o oala fara capac vinul, zaharul gelifiant si scortisoara.<br />
• Se curata merele, dar nu se rup coditele. Se fierb merele in vin circa 15 minute, la foc mic si se intorc pe parcurs o singura data.<br />
• Se iau merele din oala si se lasa sa se scurga. Se fierbe zeama de vin sub forma de sirop. Se pun merele intr-un castron si se toarna siropul peste ele.<br />
• Se acopera cu un capac si se lasa sa se marineze la frigider 12 ore.<br />
• Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat. La final se inglobeaza Calvadosul. <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Merele in vin se servesc cu frisca alaturi.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/mere-in-vin-rosu.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-75461294860573074312012-06-03T08:39:00.001+03:002012-06-03T08:40:23.657+03:00Pricomigdale<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta prajitura</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
Pentru 40 bucati:<br />
• 6 albusuri<br />
• 450g zahar tos <br />
• 50ml rom<br />
• 400g nuci sau alune<br />
• 1 lingurita esenta de migdale <br />
• 50g zahar vanilat<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Pune pentru 10 minute intr-o tava la cuptor nucile (alunele), si tine-le la foc potrivit, cu usa cuptorului deschisa. Nu trebuie lasate sa se rumeneasca, ci doar sa se poata desprinde mai usor cojile uscate. Da-le apoi prin masina de tocat (macinat). <br />
• Albusurile bate-le spuma, adaugand treptat zaharul si romul. Ca sa se intareasca mai usor si mai repede, bate-le deasupra unui vas cu apa clocotita.<br />
• Cand s-a obtinut o spuma tare, care nu cade de pe tel, adauga nucile macinate, esenta de migdale, si zaharul vanilat.<br />
• Mai bate cu telul de cateva ori, sa se omogenizeze compozitia, si apoi las-o la o parte. <br />
• Unge o tava cu margarina si tapeteaz-o cu faina. Ia din compozitie cu o lingurita si pune pe tava, dand o forma cat mai posibil rotunda.<br />
• Intre pricomigdale trebuie sa lasi o distanta cam de 2-3cm, pentru ca ele cresc mult cand se coc.<br />
• Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte si se tine la foc foarte mic cam 30 de minute. Pricomigdalele se pot unge cu crema si se pot uni doua cate doua sau se servesc simple. <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se pastreaza mai bine in cutie cu capac.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.ro/2012/06/pricomigdale.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-25512831552829961082012-05-27T00:09:00.000+03:002012-05-27T00:10:23.963+03:00Friptura de vita „Padurea Neagra”<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta friptura</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<br />
<b><i>Pentru 4 portii:</i></b><br />
• 600g pulpa de vita <br />
• sare <br />
• piper<br />
• ½ legatura de patrunjel <br />
• 1 foaie dafin<br />
• 3 fructe de ienupar<br />
• 1 lingura mustar Dijon<br />
• 80g sunca de vita feliata<br />
• 1 legatura zarzavat de supa <br />
• 40g unt<br />
• 125ml vin<br />
• 125ml supa de vita <br />
• 2 linguri smantana <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se spala carnea, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper. Se spala patrunjelul si foaia de dafin, se sterg si se toaca, la fel ca si cimbrul. Se piseaza fructele de ienupar.<br />
• Toate acestea se amesteca impreuna cu mustarul, obtinandu-se o pasta cu care se unge carnea de jur imprejur.<br />
• Apoi partea de la suprafata se acopera cu un strat de felii de sunca ce se suprapun usor. Se leaga cu ata de bucatarie. <br />
• Cuptorul se incinge la 200 de grade. Se spala zarzavatul de supa, se curata si se toaca. Untul se incinge in tigaie si se prajeste carnea de jur imprejur.<br />
• Se adauga zarzavatul de supa si se caleste putin. Se coace 45 minute. Dupa primele 20 de minute se intoarce friptura si se toarna deasupra vin si supa. Se scoate friptura din tava, se infasoara in folie de aluminiu si se tine la cald.<br />
• Sosul se trece prin sita si se toarna intr-o cratita. Se amesteca bine cu smantana si se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa. Se condimenteaza apoi cu sare si piper.<br />
• Se scoate ata de bucatarie si se taie friptura felii. Se aranjeaza pe farfurii cu sos.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Se serveste cu paste, broccoli si castane.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/friptura-de-vita-padurea-neagra.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-33357358518036758902012-05-27T00:02:00.000+03:002012-05-27T00:04:32.820+03:00Aluat-uriAici puteti gasi diferite retete de aluat-uri.<br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2009/10/aluat-de-pizza.html" title="Aluat de pizza">Aluat de pizza</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2009/10/retete-de-prajituri-ingrediente-mod-de.html" title="Aluat frantuzesc facut la rece">Aluat frantuzesc facut la rece</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2009/09/aluat-frantuzesc.html" title="Aluat frantuzesc">Aluat frantuzesc</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2009/09/aluat-dospit.html" title="Aluat dospit">Aluat dospit</a><br />
<br />
<a href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2009/09/aluat-de-paine.html" title="Aluat de paine">Aluat de paine</a><br />
<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/aluat-uri.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-13013835968126709912012-05-26T23:36:00.000+03:002012-05-26T23:36:36.977+03:00Placinta cu pui si ciuperci<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta placinta</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<b><i>Pentru 6 portii:</i></b><br />
• 2 linguri ulei<br />
• 2 cepe tocate marunt<br />
• 1 catel de usturoi zdrobit<br />
• 100g bacon afumat taiat in bucatele <br />
• 220g sampinioane taiate in jumatati<br />
• 550g carne de pui taiata in fasii subtiri <br />
• 2 linguri faina obisnuita<br />
• 1 lingurita condimente pentru carne de pui <br />
• 50g unt<br />
• 2 carote taiate rondele subtiri <br />
• 150ml concentrat de pui <br />
• 50ml vin rosu<br />
• 350g aluat de placinta gata preparat din comert <br />
• 1 ou mare batut usor <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si caliti ceapa si usturoiul la foc potrivit 2-3 minute. Adaugati baconul si sampinioanele si inabusiti 2 minute. Scoateti din tigaie. <br />
• Dati carnea de pui prin faina in care ati amestecat mai intai condimentele. Incingeti intr-o cratita si prajiti carnea 3-4 minute, intorcand-o, pana devine aurie. Adaugati carotele, patrunjelul, concentratul de pui si vinul.<br />
• Aduceti la punctul de fierbere, amestecand, reduceti focul la temperatura potrivita, acoperiti si fierbeti 15 minute.<br />
• Preincalziti cuptorul la 200grade. Mutati amestecul cu pui intr-o forma termorezistenta de placinta. Intindeti aluatul astfel incat sa fie mai mare decat forma.<br />
• Taiati fasii din aluat pentru a potrivii pe marginea formei. Umeziti marginea formei cu apa si lipiti fasiile.<br />
• Puneti foaia de aluat apasand pa margini. Indepartati surplusul de aluat. Aranjati marginile si faceti o gaura in centru pentru a lasa aburii sa iasa.<br />
• Faceti frunze de aluat din fasiile ramase si lipiti-le deasupra aluatului. Ungeti placinta cu ou. Coaceti 30-35 minute, pana s-a rumenit.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Serviti cu piure de cartofi.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/placinta-cu-pui-si-ciuperci.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-29081800584881379192012-05-26T23:32:00.001+03:002012-05-26T23:33:21.314+03:00Tocana cu carnati si ardei<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta tocana</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
<b><i>Pentru 6 portii:</i></b><br />
• 1 lingura ulei<br />
• 450g carnati de porc de buna calitate <br />
• 1 ceapa tocata marunt <br />
• 1 catel usturoi zdrobit<br />
• 3 ardei ( 1 galben, 1 rosu, 1 verde) curatati de seminte si taiati felii <br />
• 1 lingura salvie proaspat tocata <br />
• 2 lingurite boia de ardei dulce<br />
• 400g tomate din conserva scurse si taiate marunt <br />
• 1 lingurita zahar<br />
• 300ml concentrat vegetal <br />
• 2 linguri pasta de tomate <br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti carnatii 5 minute, pana s-au rumenit. Scoateti din tigaie si puneti deoparte. <br />
• Caliti ceapa 3-4 minute, pana s-a inmuiat, adaugati usturoiul si ardeiul si lasati pe foc inca 3-4 minute. Adaugati trei sferturi din salvie si toate ingredientele care au ramas. Aduceti la punctul de fierbere, reduceti focul si fierbeti mocnit, fara capac, timp de 15 minute.<br />
• Taiati carnatii in felii. Adaugati-i la sosul de tomate si fierbeti inca 10 minute. Presarati pentru décor restul de salvie.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Serviti fierbinte cu paine crocanta sau paste fainoase.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/tocana-cu-carnati-si-ardei.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-13415068077002979192012-05-26T23:27:00.000+03:002012-05-26T23:29:41.954+03:00Peste picant<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta peste</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
Pentru 10 portii:<br />
• 2,3-2,5kg fileuri intregi de peste proaspat, curatat, spalat si sters bine cu prosop de hartie<br />
• 50g unt moale<br />
• 3 catei de usturoi pisat <br />
• 1 lamaie suc si coaja<br />
• 1 lingurita pudra de ghimbir <br />
• 2 linguri scortisoara macinata <br />
• 2 linguri pesmet proaspat<br />
• 2 linguri patrunjel tocat<br />
• 2 lingurite nucsoara macinata <br />
• 3 linguri mustar cu bobul intreg <br />
• 2 ramuri marar<br />
Pentru sos: <br />
• 500ml smantana<br />
• 1 lamaie mica, numai sucul<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Despicati pestele pe ambele parti si crestati adanc carnea la distante de aproximativ 2,5 cm. Amestecati intr-un castron untul, usturoiul, coaja de lamaie si ghimbirul. Adaugati scortisoara, pesmetul, patrunjelul, nucsoara si mustarul. <br />
• Turnati cu lingura amestecul cu unt in crestaturile facute in carne. Ungeti cu putin unt o bucata mare de foile de aluminiu si asezati pe ea pestele.<br />
• Stropiti carnea cu sucul de lamaie. Asezati deasupra ramurile de marar. Infasurati pestele in folia de aluminiu si inchideti lejer. Inveliti cu o alta folie, inchizand bine capetele. Asezati pe o tava intinsa de copt si lasati sa se raceasca la frigider 20 de minute.<br />
• Preincalziti cuptorul la 140grade.Coaceti pestele in centrul cuptorului aproximativ 14 minute pentru fiecare 500g de peste. Carnea trebuie sa fie suculenta, usor trandafirie in centru si totodata tare la atingere.<br />
• Scoateti pachetul din cuptor si lasati sa stea 10 minute. Deschideti la cate un capat ambele straturi de folie si cu atentie turnati sosul cu lingura intr-o cratita. Aduceti la punctul de fierbere si inabusiti 2-3 minute.<br />
• Turnati amestecand, smantana si sucul lamaiei mici in cratita cu sosul de peste si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Lasati sa fiarba mocnit 5 minute apoi asezonati. <br />
• Despachetati pestele si taiati pielea de la cap si de la capatul cozii. Curatati pestele de piele, apoi intoarceti si indepartati pielea de pe cealalta parte. Ridicati folia dintr-o parte si cu ajutorul unei spatule mari lasati pestele sa alunece pe un platou de servit.<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">Indicatie:</span> Serviti cu sos si orez.<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/peste-picant.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6831538822333936161.post-85501959312763178822012-05-26T23:22:00.001+03:002012-05-26T23:22:54.592+03:00Tarte Leipzig<span style="font-weight: bold; color: rgb(0, 0, 102);"><span style="font-style: italic;">Reteta tarta</span></span><br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">INGREDIENTE</span><br />
Pentru 20 bucati:<br />
<b><i>Pentru aluat:</i></b><br />
• 250g faina<br />
• 80g zahar pudra<br />
• 150g unt<br />
• 1 galbenus<br />
• 1 praf sare<br />
<b><i>Pentru umplutura:</i></b><br />
• 100g zahar pudra<br />
• 100g nuci macinate<br />
• 1 lingura apa de trandafiri <br />
• 1 ou<br />
• 1 galbenus<br />
• 3cl rom<br />
<b><i>Pentru ornat:</i></b><br />
• 2 linguri zahar pudra<br />
<br />
<span style="font-weight: bold;">MOD DE PREPARARE</span><br />
<br />
• Se framanta un aluat din faina, zahar pudra, unt, galbenus si sare. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute. <br />
• Se face o crema de martipan din zahar pudra, nuci, apa trandafiri, ou, galbenus si rom.<br />
• Se intinde aluatul. Se aseaza pe o forma de tarte, unsa. Se decupeaza marginile, se intind din nou si se taie fasii. Formele se umplu cu crema de martipan; fasiile de aluat se lipesc in forma de cruce. <br />
• Se coc 25 de minute. Se lasa 5 minute si se scot din forme. Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar.<br />
<br />
<br />
<div class="fb-like" data-href="http://retetagospodinei.blogspot.com/2012/05/tarte-leipzig.html" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div><a href="http://retetagospodinei.blogspot.com" title="Retete culinare gustoase" alt="Retete culinare gustoase"><span style="font-style: italic;"><span style="font-weight: bold;">Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!</span></span></a>Unknownnoreply@blogger.com0