Reteta orez
INGREDIENTE
Pentru 6 persoane:
• 1 ceapa rosie
• 2 catei de usturoi
• 250g ciuperci
• 2 tulpini telina
• 750g spanac
• 120g telemea
• 1 lingura unt
• zeama de la jumatate de lamaie
• 250g orez (cu bobul lung sau natural)
• apa
• piper
• sare
• chimen
• oregano
MOD DE PREPARARE
• Se taie marunt ceapa si usturoiul, iar ciupercile si tulpinile de telina se taie felii. Spanacul spalat bine si scurs se taie bucati mai mari.
• Branza telemea se taie cubulete. Se pune untul sa se incinga si se calesc ceapa, usturoiul, telina si ciupercile.
• Se toarna deasupra zeama de lamaie si se mai lasa 2 minute pe foc. Se adauga orezul si apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet pana ce orezul inghite toata apa, apoi se ia de pe foc.
• Se incorporeaza spanacul, se pune capacul si se lasa putin sa se odihneasca. Se adauga si branza telemea si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si oregano. Se amesteca bine si se serveste imediat.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu