Reteta placinta
INGREDIENTE
Pentru 16 bucati:
• 2 ceape
• 1 catel de usturoi
• 1 lingura ulei
• 500g spanac
• 200g branza telemea
• 3 oua
• 50ml smantana
• nucsoara rasa
• sare
• piper
• 2 pachete foi de placinta (a 300g fiecare)
• grasime pentru forma
• 1 galbenus
• 2 linguri lapte
MOD DE PREPARARE
• Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt, se calesc. Spanacul dat in cateva clocote, racit si tocat, se pune si el in tigaie, impreuna cu 100ml de apa, lasandu-l sa mijoteasca vreme de 5 minute.
• Se taie telemeaua in cubulete. Se amesteca omogen cu spanacul, ouale, smantana si condimentele.
• Pe o tava unsa cu grasime, se aseaza 5 foi de placinta, impaturite in doua. Se intinde uniform amestecul de spanac, se pun deasupra alte 5 foi, apoi marginile lor se apasa cu degetul ca sa se lipeasca. Se fac doua gauri in acoperis.
• Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se unge placinta. Se coace in cuptorul gata incins 30 de minute la foc mare.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu