Retete
Reteta prajitura
INGREDIENTE
Pentru 16 bucati:
Aluatul:
• 200g faina
• 1 varf de cutit de sare
• 100g unt rece
Umplutura:
• 300g alune (nesarate)
• 100g ciocolata menaj rasa pe razatoarea mare
• 85g unt
• 3 oua
• 120g zahar
• 50g faina
• zahar pudra
MOD DE PREPARARE
• Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic 1 ora.
• Se porneste cuptorul. Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
• Aluatul se intinde pe planseta, apoi se aseaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit. Se baga prajitura in cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca in forma.
Indicatie: Inainte de a servi, se pudreaza cu zahar.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu