Reteta supa
INGREDIENTE
Pentru 4 persoane:
• 300g sfecla rosie (mai mica si nelemnoasa)
• 1 fir de praz
• 2 catei de usturoi
• 200ml smantana
• 1l apa fiarta cu concentrat de pasare (Knorr)
• 2 foi de dafin
• sare
• piper macinat proaspat
• 1-2 linguri de mustar iute
• 2-3 linguri otet de mere
• 1 mar
• 1 ceapa verde
• 1 lamaie
• 1 lingurita boabe mustar
MOD DE PREPARARE
• Se curata sfecla de coaja, prazul de prima pielita si de mustati, usturoiul de foite. Se taie toate marunt.
• Se fierbe apa cu concentratul de pasare si cele 2 foi de dafin. Se adauga legumele taiate si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, 20 de minute.
• Se scot foile de dafin si se paseaza supa cu legumele prin mixer sau sita.
• Intr-un castron, se amesteca mustarul cu sarea piperul si otetul, apoi se adauga smantana si supa de sfecla. Marul se curata de coaja si se taie felii subtiri, la fel si ceapa.
• Se stropesc cu sucul stors de lamaie si se presara, impreuna cu boabele de mustar peste supa.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu