Reteta prajitura
INGREDIENTE
Pentru 10 portii:
• 300g faina
• 100ml ulei
• 100g zahar
• 30ml lapte dulce (sau iaurt)
• 2 oua
• 1/2 lingurita de zeama de lamaie
• 1/2 pachet praf de copt
• 1 pachet de zahar vanilat
• 1 varf cutit sare
Pentru crema:
• 200g zahar
• 700ml lapte dulce
• 100g faina
• 6oua
• 10 foi de gelatina
• 50ml apa
• 59g zahar pudra
• 1 pachet zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
• Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bate cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie si treptat faina.
• Laptele (sau iaurtul) se adauga la sfarsit, in functie de marimea oualelor si calitatea fainii, pentru a se obtine un aluat potrivit, bine legat. Se lasa aluatul 30 minute la rece.
• Din acest aluat se intind doua blaturi care se coc pe o tava tapetata cu faina, la foc potrivit.
• Separat, se freaca 6 galbenusuri cu 200g zahar, la care se adauga 100g faina si 200 ml de lapte, amestecand bine.
• Compozitia se toarna in 500 ml lapte clocotit si se fierb impreuna pana se formeaza o crema groasa.
• Dupa ce se ia de foc, se adauga gelatina inmuiata in apa rece, si apoi dizolvata in 50ml apa fierbinte, albusurile batute spuma si zaharul vanilat.
• Crema se pune intre cele doua blaturi.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu