Reteta tort
INGREDIENTE
Pentru 12 portii:
Pentru aluat:
• 450g aluat minune
• 1 albus
• 40g fulgi de migdale
Pentru crema:
• 500ml frisca
• 3 plicuri zahar vanilat
• 2 plicuri intaritor pentru frisca
• 250g prune pasate
Pentru ornat:
• 2 linguri zahar pudra
MOD DE PREPARARE
• Se intind 4 foi circulare de aluat minune. Cuptorul se incinge la 225grade.
• Un blat se unge cu albus batut si se presara pe el fulgi de migdale.
• Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coc pe rand blaturile, cate 15 minute. Se inteapa cu furculita si se presara cu paleta de tort, daca se umfla prea tare.
• Frisca se bate cu praful intaritor si cu zaharul vanilat. Trei blaturi se ung cu pasta de prune, apoi cu frisca.
• Se suprapun cele trei blaturi. Deasupra de aseaza blatul cu migdale.
• Se pudreaza tortul cu zahar.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu