Reteta crema de ciocolata
INGREDIENTE - pentru 4 persoane
• 250g ciocolata menaj
• 4 oua
• 50g unt
• 1 portocala bine coapta
• 2 linguri de zahar
• o priza de sare
MOD DE PREPARARE
• Rupeti ciocolata in bucatele cat mai mici si topiti-le intr-un vas asezat pe baie de aburi, fara sa adaugati apa.
• Cand ciocolata s-a topit, amestecati usor, ca sa devina fluida. Luati vasul de pe aburi, incorporati untul, amestecati si lasati compozitia sa se raceasca. Spalati bine portocala cu apa fierbinte.
• Uscati-o cu un servet. Radeti coaja (pe razatoarea mica), apoi stoarceti o jumatate de fruct pentru a obtine circa 5cl de suc. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri.
• Adaugati in vasul cu galbenusuri zaharul pudra, sucul de portocale si trei sferturi din coaja rasa. Varsati deasupra ciocolata topita si bateti bine compozita cu un tel.
• Bateti spuma albusurile de ou cu putina sare, apoi incorporati o parte din ea in crema de ciocolata, amestecand usor, sus. Bagati crema la frigider timp de 3 ore. Radeti ciocolata ramasa.
Indicatie: In clipa cand serviti prajitura presarati peste ea fulgi de ciocolata si coaja rasa de portocala.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu