Reteta Tiramisu
INGREDIENTE - pentru 10 persoane
• 9 oua
• 200g zahar
• o priza de sare iodata
• 125g musli cu ciocolata
• 4 linguri faina
• 2 lingurite praf de copt
• 3 lingurite cacao
• 300g mascarpone (este o smantana foarte groasa, inghetata)
• 120ml cafea neagra
• 100ml vin dulce
• ciocolata rasa
MOD DE PREPARARE
• 5 oua, 100g zahar si praful de sare iodata se freaca spuma. Se incorporeaza musli, faina, praful de copt si cacao. Se pune compozitia intr-o forma de copt (dreptunghiulara ca pentru cozonac sau rotunda ca pentru tort).
• Se baga la cuptor la foc mic vreme de 20 de minute. Cand blatul este copt, se scoate afara se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi.
• Ouale ramase se despart. Galbenusurile se freaca cu zahar. Se adauga lingura cu lingura mascarpone si albusurile batute spuma.
• Se amesteca cafeaua si Marsala. Se pune primul blat in forma de copt. Se stropeste cu o treime din compozitia de cafea si Marsala, apoi se unge cu o treime din crema.
• Se pune blatul al doilea si se procedeaza la fel, apoi blatul al treilea, care se umezeste si el si se unge deasupra cu crema. Se baga la gheata vreme de 8 ore.
Indicatie: Inainte de a servi la masa, se presara deasupra ciocolata rasa.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu