Reteta desert
INGREDIENTE
• 4 piersici
• 125g zmeura
• 50g fistic decorticat
• 100g zahar
• 1 baton vanilie
• 2 linguri lichior de zmeura
• 250g frisca
MOD DE PREPARARE
• Intr-un sirop fierbinte, facut din 500ml apa, 100g zahar si batonul de vanilie, toate se fierb cateva minute, se introduc piersicile si se lasa pana ce siropul s-a racit complet.
• Se scurg, se cojesc, se taie in doua si li se scot samburii. De la fiecare jumatate se taie o felie foarte subtire.
• Zmeura se sfarama si se trece printr-o sita fina, apoi se adauga lichiorul si se pune piureul obtinut la frigider.
• Se bate frisca (cu o lingura de zahar daca nu este deja dulce) si se lasa la rece. Pe un platou, se aseaza jumatati-le de piersica, se umplu cu frisca si se tin 1 ora la frigider.
Indicatie: Inainte de a fi servite, se garnisesc cu piureul de zmeura si cu feliuta de piersica pastrata.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu