duminică, 19 februarie 2012

Pui gatit frantuzeste

Reteta pui

INGREDIENTE (pentru 6 persoane)

• 12 copane de pui
• 5 rosii
• 12 masline negre
• 2 catei de usturoi
• 2 cepe
• 1 legatura de patrunjel
• 1 foaie de dafin
• 1 praf de flori de cimbru uscat
• 1 pahar vin alb sec
• 3 linguri de supa cu ulei
• 20g unt
• un praf de zahar
• sare
• piper

MOD DE PREPARARE

• Curatati usturoiul si ceapa, tocati-le. Opariti rosiile, cojiti-le de pielita, taiati-le bucatele.
• Incingeti intr-o cratita uleiul, prajiti bucatile de pui pe toate partile, apoi scoateti-le pe-o farfurie. Puneti in locul lor, in uleiul incins, ceapa si usturoiul si lasati-le sa se aureasca, la foc mic.
• Adaugati copanele de pui, rosiile, praful de zahar, patrunjelul legat cu un fir de ata, foaia de dafin si cimbrul. Sarati si piperati dupa gust.
• Adaugati vinul alb si 5cl de apa, amestecand de cateva ori pe timpul fierberii. Lasati vasul pe foc vreme de 30 de minute.
• Cu 10 minute inainte ca mancarea sa fie gata, adaugati maslinele si untul. Serviti alaturi cartofi prajiti, mamaliga sau macaroane.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania