Reteta taietei cu sos
INGREDIENTE
• 500g taitei cu oua
• sare
• 2 ardei verzi si 2 galbeni (sau rosii)
• 150g ceapa de arpagic
• 2 catei de usturoi
• 4 linguri de undelemn
• piper
• zahar
• 1 legatura de patrunjel
• 50g parmezan sau cascaval ras
MOD DE PREPARARE
• Se fierb taiteii in apa clocotita cu sare, se strecoara. Se curata ardeii, se spala, se taie in sferturi mici.
• Se curata arpagicul si usturoiul, se toaca marunt.
• Se incinge undelemnul intr-o cratita si se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si 3 linguri de apa, se lasa sa mijoteasca 5 minute.
• Se paseaza sosul prin sita sau in mixer. Se gusta de sare, piper si-un praf de zahar. Se adauga patrunjelul tocat.
• Se serveste turnat peste macaroane. Parmezanul se presara deasupra.
Indicatie: Usturoiul se arde repede si devine amar. El trebuie calit scurt, in ulei nu prea fierbinte.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu