Reteta marmelada
INGREDIENTE
Pentru 8 borcane:
• 1,5kg dovleac
• 3 portocale
• 100ml apa
• 3 batoane de vanilie
• 900g zahar (daca se poate zahar special pentru dulceata)
MOD DE PREPARARE
• Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de circa 1,5cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Coaja se taie stifturi subtiri, si se lasa 1 minut in apa clocotita, apoi se scurg.
• Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma).
• Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop.
• Se introduc cubuletele de bostan, vanilia si coaja de portocala si se lasa sa fiarba pana ce dovleacul devine sticlos. Din cand in cand se ia spuma.
• Se pun in borcane bostanul, vanilia si coaja de portocala, se lasa siropul sa mai fiarba circa 5 minute, dupa care se toarna in borcane. Se inchid cu capac, se rastoarna cu gura-n jos si se lasa sa se raceasca bine.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu