duminică, 13 mai 2012

Prajitura cu miere, curmale si nuci

Reteta prajitura

INGREDIENTE
Pentru 10 persoane:
• 400g curmale
• 200g faina
• 120g miez de nuca
• 4 oua
• 140g unt
• 4 linguri de miere
• 2 lingurite drojdie uscata
• 1 praf de sare
• 2 linguri zahar pudra

MOD DE PREPARARE
• Se unge o tava patrata, cu latura de 24cm. Se scot samburii din curmale, care se taie in bucati nu foarte mici, se pun intr-un vas, se adauga miezul de nuca (maruntit), faina, drojdia si sarea.
• Separat se bat ouale, se adauga untul usor topit, mierea si totul se toarna peste curmale si nuci.
• Intreaga compozitie se toarna in tava, care se baga in cuptorul incins in prealabil, si se lasa 30 de minute.
• Se taie in bucati de 2x5cm si se trec cu extremitatile prin zahar. Se servesc reci.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania