Reteta prajitura
INGREDIENTE
Pentru 10 persoane:
• 400g curmale
• 200g faina
• 120g miez de nuca
• 4 oua
• 140g unt
• 4 linguri de miere
• 2 lingurite drojdie uscata
• 1 praf de sare
• 2 linguri zahar pudra
MOD DE PREPARARE
• Se unge o tava patrata, cu latura de 24cm. Se scot samburii din curmale, care se taie in bucati nu foarte mici, se pun intr-un vas, se adauga miezul de nuca (maruntit), faina, drojdia si sarea.
• Separat se bat ouale, se adauga untul usor topit, mierea si totul se toarna peste curmale si nuci.
• Intreaga compozitie se toarna in tava, care se baga in cuptorul incins in prealabil, si se lasa 30 de minute.
• Se taie in bucati de 2x5cm si se trec cu extremitatile prin zahar. Se servesc reci.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu