duminică, 13 mai 2012

Orez provensal

Reteta orez

INGREDIENTE
Pentru 4 persoane:
• 200g orez (cu bobul lung)
• 1 catel de usturoi
• 1 ceapa
• 2 linguri ierburi de Provence (cimbru, rozmarin)
• 2 linguri unt
• 1 ardei gras verde
• 1 lingura vanata
• 1 dovlecel
• 3 rosii
• 1 lingurita amidon

MOD DE PREPARARE
• Se fierbe orezul in apa. Se calesc in untul incins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocata) si ierburile, dupa care se adauga ardeiul taiat fasii, vanata si dovlecelul taiat bucatele, rosiile curatate de pielita, si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic.
• Se dizolva amidonul in apa, se amesteca cu legumele si se mai lasa sa dea un clocot.
• Se scurge orezul fiert, se incorporeaza in amestecul de legume si se serveste ca atare sau langa orice fel de carne (friptura, chiftelute).


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania