Reteta placinta
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 2 linguri ulei
• 2 cepe tocate marunt
• 1 catel de usturoi zdrobit
• 100g bacon afumat taiat in bucatele
• 220g sampinioane taiate in jumatati
• 550g carne de pui taiata in fasii subtiri
• 2 linguri faina obisnuita
• 1 lingurita condimente pentru carne de pui
• 50g unt
• 2 carote taiate rondele subtiri
• 150ml concentrat de pui
• 50ml vin rosu
• 350g aluat de placinta gata preparat din comert
• 1 ou mare batut usor
MOD DE PREPARARE
• Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si caliti ceapa si usturoiul la foc potrivit 2-3 minute. Adaugati baconul si sampinioanele si inabusiti 2 minute. Scoateti din tigaie.
• Dati carnea de pui prin faina in care ati amestecat mai intai condimentele. Incingeti intr-o cratita si prajiti carnea 3-4 minute, intorcand-o, pana devine aurie. Adaugati carotele, patrunjelul, concentratul de pui si vinul.
• Aduceti la punctul de fierbere, amestecand, reduceti focul la temperatura potrivita, acoperiti si fierbeti 15 minute.
• Preincalziti cuptorul la 200grade. Mutati amestecul cu pui intr-o forma termorezistenta de placinta. Intindeti aluatul astfel incat sa fie mai mare decat forma.
• Taiati fasii din aluat pentru a potrivii pe marginea formei. Umeziti marginea formei cu apa si lipiti fasiile.
• Puneti foaia de aluat apasand pa margini. Indepartati surplusul de aluat. Aranjati marginile si faceti o gaura in centru pentru a lasa aburii sa iasa.
• Faceti frunze de aluat din fasiile ramase si lipiti-le deasupra aluatului. Ungeti placinta cu ou. Coaceti 30-35 minute, pana s-a rumenit.
Indicatie: Serviti cu piure de cartofi.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu