Reteta tocana
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 1 lingura ulei
• 450g carnati de porc de buna calitate
• 1 ceapa tocata marunt
• 1 catel usturoi zdrobit
• 3 ardei ( 1 galben, 1 rosu, 1 verde) curatati de seminte si taiati felii
• 1 lingura salvie proaspat tocata
• 2 lingurite boia de ardei dulce
• 400g tomate din conserva scurse si taiate marunt
• 1 lingurita zahar
• 300ml concentrat vegetal
• 2 linguri pasta de tomate
MOD DE PREPARARE
• Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti carnatii 5 minute, pana s-au rumenit. Scoateti din tigaie si puneti deoparte.
• Caliti ceapa 3-4 minute, pana s-a inmuiat, adaugati usturoiul si ardeiul si lasati pe foc inca 3-4 minute. Adaugati trei sferturi din salvie si toate ingredientele care au ramas. Aduceti la punctul de fierbere, reduceti focul si fierbeti mocnit, fara capac, timp de 15 minute.
• Taiati carnatii in felii. Adaugati-i la sosul de tomate si fierbeti inca 10 minute. Presarati pentru décor restul de salvie.
Indicatie: Serviti fierbinte cu paine crocanta sau paste fainoase.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu