Reteta chec
INGREDIENTE
Pentru 10 portii:
• 4 oua
• 250g zahar
• 250g margarina
• 350g faina
• 150g stafide
• 1plic zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
• Se bat ouale intregi cu zaharul, pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul vanilat si margarina (tinuta 30 de minute la temperatura camerei) si se bate totul in continuare, pana cand compozitia devine din nou spumoasa.
• Se presara faina “in ploaie”, batand energic cu telul. La sfarsit se pun stafidele, care au stat 10 minute in apa pentru a se hidrata, au fost bine scurse si au fost date prin faina, pentru a nu se lasa la fund in timpul coptului. Compozitia se pune intr-o forma tapetata cu hartie alba, unsa cu unt (margarina).
• Se coace in cuptor, la foc iute timp de 15-20 minute, apoi potrivit si spre sfarsit, mic, aproximativ o ora.
• In timpul coptului, se poate pune deasupra checului o hartie alba, ca sa nu se rumeneasca prea repede.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu