duminică, 3 iunie 2012

Mere in vin rosu

Reteta mere

INGREDIENTE

Pentru 6 portii:
• 1l vin rosu sec puternic
• 100g zahar gelifiant
• 3 batoane de scortisoara
• 6 mere acrisoare
• 400ml frisca
• 2 plicuri zahar vanilat
• 4cl Calvados

MOD DE PREPARARE

• Se fierb 8-10 minute intr-o oala fara capac vinul, zaharul gelifiant si scortisoara.
• Se curata merele, dar nu se rup coditele. Se fierb merele in vin circa 15 minute, la foc mic si se intorc pe parcurs o singura data.
• Se iau merele din oala si se lasa sa se scurga. Se fierbe zeama de vin sub forma de sirop. Se pun merele intr-un castron si se toarna siropul peste ele.
• Se acopera cu un capac si se lasa sa se marineze la frigider 12 ore.
• Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat. La final se inglobeaza Calvadosul.

Indicatie: Merele in vin se servesc cu frisca alaturi.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania