Reteta paste
INGREDIENTE
Pentru 4 persoane:
• 350g paste marunte (scoici)
• un mar golden auriu
• 50g miez de nuca
• 150g branza de burduf
• 150g smantana groasa
• 1 lingura de coniac
• 30g unt
• 3 prize de zahar
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Puneti sa fiarba pastele fainoase intr-un vas cu apa clocotita, sarata. Lasati-le 10-12 minute in functie de cat de fierte va place sa fie. Intre timp, zdrobiti branza de burduf cu furculita pe un platou. Adaugati nucile pisate. Puneti castronul pe un vas cu aburi fierbinti.
• Curatati marul. Taiati-l in sferturi mici. Pudrati-le cu zahar si caliti-le in unt, 3-4 minute, intorcandu-le usurel in tigaie ca sa nu se sfarame. Puneti sa fiarba intr-o ulcica smantana si coniacul. Sarati si piperati. Lasati sa se raceasca putin.
• Strecurati pastele. Puneti-le peste branza si nucile din platou. Varsati peste ele smantana cu coniac. Amestecati totul, repede. Presarati deasupra merele calite si serviti imediat.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu