Retete de prajituri
INGREDIENTE (biscuiti)
• 4 oua
• o cana de zahar
• 250 g de margarina
• o lingurita de bicarbonat
• coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust
• faina
MOD DE PREPARARE (biscuiti)
• Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie subtire si se taie biscuitii cu diverse forme. Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana ce biscuitii se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca.
INGREDIENTE (glazura)
• 150 g de ciocolata de menaj
• 2 linguri de lapte
Sau:
• 2 linguri de cacao
• 50 g demargarina
• 3 linguri de lapte
MOD DE PREPARARE (glazura)
• Se amesteca si se pun la foc mic, pe o plita, sa se combine.
• Cand compozitia devine ca o pasta, se cufunda biscuitii in ea si se lasa la uscat, pe un gratar de bucatarie, sau se ia cu lingurita din compozitie si se lasa dare pe suprafata biscuitilor. Se pastreaza foarte bine in saculeti de panza, in cutii de metal sau in vase de portelan.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu