sâmbătă, 12 septembrie 2009

Biscuiti cu glazura de ciocolata

Retete de prajituri

INGREDIENTE (biscuiti)

• 4 oua
• o cana de zahar
• 250 g de margarina
• o lingurita de bicarbonat
• coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust
• faina

MOD DE PREPARARE (biscuiti)

• Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie subtire si se taie biscuitii cu diverse forme. Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana ce biscuitii se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca.

INGREDIENTE (glazura)

• 150 g de ciocolata de menaj
• 2 linguri de lapte
Sau:
• 2 linguri de cacao
• 50 g demargarina
• 3 linguri de lapte

MOD DE PREPARARE (glazura)

• Se amesteca si se pun la foc mic, pe o plita, sa se combine.
• Cand compozitia devine ca o pasta, se cufunda biscuitii in ea si se lasa la uscat, pe un gratar de bucatarie, sau se ia cu lingurita din compozitie si se lasa dare pe suprafata biscuitilor. Se pastreaza foarte bine in saculeti de panza, in cutii de metal sau in vase de portelan.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania