duminică, 13 septembrie 2009

Cartofi cu ciuperci

Retete culinare

INGREDIENTE

• 1,5 kg cartofi
• 250 g ciuperci
• 1 ceapa
• 3 linguri untura
• 3 linguri
• faina
• 1 ceasca smintina
• 1 ceasca zeama de ciuperci
• 5 oua
• verdeata
• citeva foi de ceapa verde
• pesmet
• sare
• piper

MOD DE PREPARARE

• Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet.
• Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor.
• Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania