Retete culinare
INGREDIENTE
• 1 kg burta
• 4 l apa
• 2 buc. ceapa
• sare
• zarzavat de supa
• 2 oua
• otet
• verdeata
MOD DE PREPARARE (dificultate ridicata)
• Se curata burta si se pune la fiert cu apa fierbinte si o ceapa crestata. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Burta fierbe foarte greu, chiar si se poate lasa chiar si sase ore. Cind este gata, se strecoara zeama si se fierbe in ea zarzavatul de supa, o ceapa, verdeata si sare. Din bucatile fierte de burta se taie suvite lungi si late de un deget. Se pun in zeama strecurata si se lasa sa mai dea un clocot. La sfirsit se drege cu ou si otet dupa gust.
Mod de servire: Se serveste cu patrunjel tocat.
Timp de preparare: cca 6 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu