Retete de prajituri
INGREDIENTE
• 4 oua
• 100 g de zahar
• 200 g de faina
• 50 g de nuci
• o lingurita de bicarbonat
• 1/2 lamiie
• 100 g de unt
• 1/4 kg de miere
• 1/2 lingurita de scortisoara
• putina sare
MOD DE PREPARARE
• Incalziti mierea cu untul pe un vas cu apa ce clocoteste. Combinati faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea.
• Bateti albusurile spuma, puneti zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi bateti in continuare pina cind spuma se tine de tel.
• Adaugati galbenusurile, mierea si untul topit, puneti faina si rasturnati de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca.
• Puneti apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si dati la cuptor cu foc potrivit pentru 30 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu