duminică, 18 octombrie 2009

Gurite

Retete prajituri

INGREDIENTE

• 450 g faina
• 200 g unt
• 50 ml smintina
• 150 g zahar pudra
• 3 galbenusuri
• un virf de cutit sare fina
• 15 ml rom
• o lingurita praf de copt
• coaja rasa de la 1/2 lamiie
• 200 g nuci tocate cu cutitul
• 150 g zahar pudra
• zahar vanilat

MOD DE PREPARARE

• Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, pina cind se moaie, adaugand pe rand galbenusurile, smantana, romul, sarea, coaja de lamaie si faina cu praful de crescut.
• Aluatul se amesteca bine cu mina, fara sa se framinte si apoi se tine la rece 30 minute. Dupa aceea, se ia din aluat cate o bucata, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm; din fiecare bucata se formeaza, pe masa, sub palma, cate o bila.
• Albusurile se bat spuma tare. Se prinde putin fiecare bila intre doua degete, se trece cu partea opusa prin albus si apoi prin nuca tocata. Bilele se asaza in tava neunsa, cu distanta de 2 cm intre ele.
• Se coc la foc mijlociu, 20-25 minute, ca sa se rumeneasca putin. Cit sint calde, se trec toate fetele prin zahar pudra cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania