Retete culinare
INGREDIENTE
• 300-400 g carne (de care doriti: pui, vita, porc, iepure)
• zarzavat
• 150 g orez
• 750 ml supa de carne
• o lingurita ceapa rasa
• untdelemn sau unt
• frunze de patrunjel
• telina
• sare
MOD DE PREPARARE
• Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sirma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecind mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cintarita si o lingurita cu virf de "vegeta" pentru gustul mai bun, care si sareaza si sare cit mai trebuie.
• Se fierbe la foc mic, acoperit circa 20 minute. Cait inca nu a scazut complet lichidul , se adauga carnea fiarta din supa, taiata in bucati sau in felii si frunze de patrunjel si telina taiate marunt; pentru aroma, facultativ, se pun 2 -3 morcovi fierti in supa.
• Cind orezul este fiert, cratita se trage la o parte; chiar daca a mai ramas putin lichid, acesta va fi absorbit in citeva minute.
• Se serveste cu ardei copti, salate de cruditati sau muraturi ca fel doi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu