Retete culinare
INGREDIENTE
• 1 kg de cartofi
• 200 g de friptura sau salam
• 200 g de cascaval
• 200 g de telemea
• 30 g de unt
• 100 ml de smantana
• 1 ou
• sare
• piper.
MOD DE PREPARARE
• Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg, se curata si se taie felii. Se unge cu unt un vas si se asaza un strat de cartofi.
• Se acopera cu 100 de g de cascaval taiat felii, salamul taiat cubulete si jumatate din cantitatea de branza. Se potriveste de sare si piper.
• Se repeta operatiunea, alternand ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se toarna deasupra smantana amestecata cu oul si se pune cascavalul ramas.
• Se da la cuptor, incalzit in prealabil, pana se aureste suprafata compozitiei.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu