vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de loboda

Retete culinare

INGREDIENTE

• 0,5 kg loboda
• 0,5 l bors
• zeama sau sare de lamaie (sau otet)
• o ceapa mica
• un varf de cutit de piper
• 4-5 catei de usturoi
• leustean
• un galbenus
• 100 ml smantana (sau iaurt)
• sare

MOD DE PREPARARE

• Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape. Apoi se rup frunzele si varfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1,5 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.
• Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra. Se poate pune si o lingurita cu varf de "Vegeta" sau un varf de cutit de piper, se adauga sare cat mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemn in care se pune un varf de boia dulce (pentru aspect).
• Se drege si se sareaza, iar pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania