vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de peste

Retete culinare

INGREDIENTE

• 1 kg peste
• morcov
• patrunjel
• telina
• o ceapa mare
• 1-2 ardei grasi
• 2 rosii de marime mijlocie
• bors sau zeama de varza
• zeama sau sare de lamaie (sau otet)
• leustean
• untdelemn
• sare

MOD DE PREPARARE

• Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 0,5 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine.
• Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completand lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa.
• Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarame la fiert. Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pana cand se moaie.
• Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania