vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de varza

Retete culinare

INGREDIENTE

• o varza potrivita
• un morcov
• o radacina de patrunjel
• o ceapa
• marar
• cimbru
• zeama de varza (pentru acrit) sau bulion
• 500 g de afumatura
• sare

MOD DE PREPARARE

• Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata bine. Pana ce acestea dau in clocot, se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare.
• Se lasa sa stea putin, apoi se stoarce de zeama. Cand continutul oalei a inceput sa clocoteasca, adaugam varza, mararul (frunze tocate)si cimbrul (zdrobit).
• Se lasa la fiert cam o jumatate de ora, dupa care se acreste cu zeama de varza sau bulion si se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se stinge focul.

Mod de servire: Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania