sâmbătă, 26 decembrie 2009

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Reteta ciorba

INGREDIENTE

• 400 g de fasole boabe
• o ceapa
• 2 morcovi
• 2 radacini de patrunjel
• 2 foi de dafin
• 300 g de ciolan afumat
• bulion dupa gust
• sare
• verdeata

MOD DE PREPARARE

• Fasolea se alege si se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, cu sare. Dupa primul clocot, se inlocuieste apa cu alta, clocotita.
• Intre timp se curata zarzavatul, se spala, se taie bucatele si se pune la fiert cu ciolanul bine spalat si cu foile de dafin. Cand fasolea este aproape fiarta, se scurge de apa si se pune deoparte.
• Se lasa la foc oala cu ciolanul pana ce acesta este fiert, apoi se adauga fasolea, se pune bulionul, se gusta de sare, mai lasam sa dea un clocot si stingem focul.
• Carnea de pe ciolan se taie bucatele si se pune in ciorba. Se serveste cu verdeata si (cine doreste) smantana.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania