sâmbătă, 19 mai 2012

Cod (salau) cu sos de rosii

Reteta peste

INGREDIENTE
Pentru 4 persoane:
• 750g fileuri de cod (salau) proaspat sau congelat
• 600g conopida (sau brocoli)
• 1-2 lingurite de capere
• 250g orez
• sare
• 1 ceapa
• 1 lingura ulei
• 400g rosii pasate (conserva) sau 1/2 sticla de ketchup dulce
• piper
• 3-4 linguri suc de lamaie
• 4 linguri de unt
• putina faina

MOD DE PREPARARE
• Daca sunt congelate, se pun fileurile de peste sa se dezghete, unul langa altul, pe o farfurie. Caperele se scurg intr-o sita de ceai.
• Separat, se fierbe conopida sau brocoli in apa cu sare si cu o lingura de unt (fara a se sfarama). Se strecoara, se dau cu sare si piper.
• Se fierbe orezul in apa sarata, se scurge bine, se amesteca cu putin unt. Se calesc caperele in unt si se pun un orez.
• Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se adauga pasta de rosii si se lasa 5 minute sa clocoteasca la foc potolit. (Ketchup-ul se foloseste direct din sticla). Se adauga sare si piper.
• Fileurile se zvanta intr-un servet, se stropesc cu suc de lamaie, se sareaza, se pipereaza. Se tavalesc prin faina si se prajesc in unt incins, pe ambele parti.

Indicatie: Pestele se serveste cu garnitura de orez cu capere, sosul de rosii si conopida sau brocoli.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania