luni, 7 mai 2012

Peste in crusta de nuci

Reteta peste

INGREDIENTE
Pentru 6 persoane:
• 750g fileuri dezosate de peste alb (cod, salau)
• sucul de la 1 lamaie
• sare
• piper
• 800g cartofi
• 2 fire praz
• 300g morcovi
• grasime pentru forma
• 1 pahar de smantana (200ml)
• nucsoara rasa
• 75g pesmet
• 60g nuci sau alune macinate
• 50g unt

MOD DE PREPARARE

• Se clatesc fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta sau intr-un servet curat, se impart in 6 bucati.
• Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu suc de lamaie pe ambele parti. Se curata cartofii, se taie felii. Se curata prazul, se spala, se taie inele.
• Se curata morcovii, se spala, se taie rondele. Se pun (in randuri) cartofii si legumele intr-un vas de yena sau de ceramica, uns cu unt sau cu margarina. Se amesteca smantana cu sarea si piperul, nucsoara si se toarna peste legume.
• Se aseaza pestele deasupra (felie langa felie). Se amesteca pesmetul cu nucile sau alunele macinate, 75ml de apa si unt topit.
• Se intinde amestecul peste fiecare bucata de peste. Se baga in cuptorul incins dinainte. Se lasa sa se coaca 25 de minute.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania