duminică, 3 iunie 2012

Pricomigdale

Reteta prajitura

INGREDIENTE

Pentru 40 bucati:
• 6 albusuri
• 450g zahar tos
• 50ml rom
• 400g nuci sau alune
• 1 lingurita esenta de migdale
• 50g zahar vanilat

MOD DE PREPARARE

• Pune pentru 10 minute intr-o tava la cuptor nucile (alunele), si tine-le la foc potrivit, cu usa cuptorului deschisa. Nu trebuie lasate sa se rumeneasca, ci doar sa se poata desprinde mai usor cojile uscate. Da-le apoi prin masina de tocat (macinat).
• Albusurile bate-le spuma, adaugand treptat zaharul si romul. Ca sa se intareasca mai usor si mai repede, bate-le deasupra unui vas cu apa clocotita.
• Cand s-a obtinut o spuma tare, care nu cade de pe tel, adauga nucile macinate, esenta de migdale, si zaharul vanilat.
• Mai bate cu telul de cateva ori, sa se omogenizeze compozitia, si apoi las-o la o parte.
• Unge o tava cu margarina si tapeteaz-o cu faina. Ia din compozitie cu o lingurita si pune pe tava, dand o forma cat mai posibil rotunda.
• Intre pricomigdale trebuie sa lasi o distanta cam de 2-3cm, pentru ca ele cresc mult cand se coc.
• Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte si se tine la foc foarte mic cam 30 de minute. Pricomigdalele se pot unge cu crema si se pot uni doua cate doua sau se servesc simple.

Indicatie: Se pastreaza mai bine in cutie cu capac.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania