vineri, 11 septembrie 2009

Aluat de paine

Reteta aluat

INGREDIENTE

• 500 g faina
• 1 pachetel drojdie uscata
• 1 ligura zahar
• 1 varf de cutit chimen macinat
• 1 varf de cutit coreandru macinat
• 1 lingurita sare
• 15 g untura de porc
• 2 oua

MOD DE PREPARARE

• Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. 250ml apa calduta se toarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la crescut.
• Se framanta inca odata si se pune iar la dospit jumatate de ora. Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.
• Cuptorul se incalzeste la 220C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii.
• Se impunge cu furculita de mai multe ori. Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.

Timp de preparare: cca jumatate de ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Cca 530 kcal/portie.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania