vineri, 11 septembrie 2009

Aluat dospit

Reteta aluat

INGREDIENTE

• 400 g faina
• 30 g drojdie
• 1 ligura zahar
• 1/4 litru apa calduta
• 1 lingurita sare
• 2 linguri ulei

MOD DE PREPARARE

• Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.
• Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici. Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.
• Se icalzeste cuptorul. Se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici).
• Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust. Se lasa in cuptor 20-25 de minute.

Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Cca 450 kcal/portie.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania