Retete culinare
INGREDIENTE
• 1/2 kg brinza de vaci
• 150 g smintina proaspata groasa
• chimen
• ceapa
MOD DE PREPARARE
• Branza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana.
• Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma se poate adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel taiate marunt.
• Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna. In branza preparata cu smantana se pot adauga o lingurita de chimen, pisat bine cu piulita, sau macinat prin masina de piper si un virf de lingurita de boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei.
• Din acest preparat se pot face si sandvisuri.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu