Retete culinare
INGREDIENTE
• 1 l lapte
• 300 g malai grisat
• 1/2 kg brinza de vaci
• 1/4 l smintina
• 100 g unt
• 50 g faina
• 4-5 oua
• o lingurita cu varf sare
MOD DE PREPARARE
• Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele).
• La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc.
• Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smintina, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
• Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smintina.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu