sâmbătă, 31 octombrie 2009

Alivenci moldovenesti

Retete culinare

INGREDIENTE

• 1 l lapte
• 300 g malai grisat
• 1/2 kg brinza de vaci
• 1/4 l smintina
• 100 g unt
• 50 g faina
• 4-5 oua
• o lingurita cu varf sare

MOD DE PREPARARE

• Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele).
• La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc.
• Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smintina, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
• Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smintina.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania