Retete prajituri
INGREDIENTE
• 500 g faina
• 200 g miere
• 100 g zahar
• 100 g unt
• un ou
• un galbenus
• 100 ml lapte
• o lingurita scortisoara macinata
• un varf de lingurita cuisoare macinate
• o lingurita cu virf amoniac carbonic
Glazura:
• un albus
• 200 g zahar pudra
• 50 ml zeama lamiie
MOD DE PREPARARE
• Mierea se cantareste direct in castron, adaugand toate ingredientele indicate si la urma, faina cu amoniacul. Se amesteca toate, apoi se framanta cu mana 2-3 minute. Aluatul se lasa la rece 2-3 ore sau de seara pana dimineata, acoperit ca sa nu prinda crusta.
• Se ia din aluat cate o bucata si se aseaza pe masa presarata cu faina. I se da forma de sul cu diametrul de 2 cm, care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Bucatile se ruleaza intre palme, formindu-se bile, care se asaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele, deoarece vor creste la copt.
• Tava se introduce in cuptorul bine incalzit inainte la foc mijlociu si se coc circa 30 minute, focul reducandu-se imediat la mijlociu spre mic, fara sa se deschida cuptorul 20 minute. Din cauza mierii, se rumenesc mai mult si se intaresc.
• Pe masura ce se coc, se asaza intr-o cratita de 4-5 l. Cind toti biscuitii sint copti, se desarta peste ei, in mai multe locuri, glazura, adunindu-se bine de pe vas cu lopatica de plastic.
• Cratita se prinde, apoi, de toarte, se salta in sus pentru ca biscuitii rasturnindu-se sa se unga pe toate fetele cu glazura.
• Dupa aceea, biscuitii se asaza pe baza lor, pe o foaie de nailon, lasindu-se 3-4 ore, pina cind se usuca glazura. Se pot pastra in cutie de metal inchisa sau in punga de nailon.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu