Retete culinare
INGREDIENTE
• 4 oua
• 300 g telemea
• 300 g parizer
• 4 linguri faina
• 4 linguri smantina
• piper dupa gust
• frunze de patrunjel(o legatura)
• 1/2 lingurita bicarbonat
MOD DE PREPARARE
• Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare se pune intr-un castron si se adauga restul ingredientelor.
Se amesteca bine si se toarna intr-o forma de chec tapisata cu margarina si faina. Se introduce in cuptor si se coace la foc mare cca. 25 minute.
• Pentru imbunatatire se poate pune in lungul tavii ,dupa ce s-a pus jumatate din aluat una, doua fire de cabanos dupa care se adauga restul de aluat, iar deasupra se presara cascaval ras.
• Dupa ce s-a copt se lasa in tava pina se raceste.
Mod de servire: Se serveste rece, taiat felii, pe un platou. Se poate orna cu rosii, castraveti murati, masline etc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu