Retete culinare
INGREDIENTE
• sfecla rosie (500 g)
• telina (1)
• praji (2)
• morcovi (3)
• patrunjel (1)
• varza (1/2)
• untura (3 linguri)
• faina (1 lingura)
• bulion (3 linguri)
• dafin (1 foaie)
• carne de vaca (250 g)
• marar
• sare
• smintina (1 pahar)
MOD DE PREPARARE
• Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa.
• Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic.
• Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala.
• Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu