Retete culinare
INGREDIENTE
• 200 g varza alba
• 200 g morcovi
• 4 linguri suc natural de portocale
• 4 linguri otet de fructe
• putina sare
• piper negru macinat
• putin zahar
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui
• 8 jumatati de nuci
• 1 legatura frunze de patrunjel
• 2 mere mici acrisoare
• felii de portocale pentru ornat
MOD DE PREPARARE
• Varza se taie in fasii subtiri si morcovii in cubulete mici.
• Se amesteca sucul de portocale cu otet, piper si zahar. Apoi se incorporeaza uleiul si se bate putin. Legumele se pun in marinata si se amesteca totul.
• Nucile se taie marunt. Frunzele de patrunjel se toaca si varful acestora se pastreaza pentru ornat.
• Merele se taie in patru, se indeparteaza cotorul si pulpa fructului se taie in felii subtiri.
• Salata de legume se asaza pe un platou sau pe farfurii impreuna cu merele. Deasupra se presara nuci si frunze de patrunjel. Se orneaza cu felii de portocale si cu frunzele de patrunjel tocate.
Mod de servire: Se consuma cu bagheta proaspata.
Timp de preparare: cca 20 minute.
Cca 110 kcal/portie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu