Retete culinare
INGREDIENTE
• 2 morcovi
• sare
• 500 g cascaval
• 200 g sunca fiarta taiata felii
• 100 g salam, in felii subtiri
• 2 linguri otet
• 4 linguri ulei
• piper negru macinat
• 1 salata mare verde
• 2 oua fierte tare
MOD DE PREPARARE
• Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg.
• Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in fasii subtiri.
• Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca. Din otet, ulei sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza salata si se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.
• Se desfac frunzele de la salata si se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de morcovi, cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele de salata.
• Se curata ouale, se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza salata cu ele.
Mod de servire: Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui.
Timp de preparare: cca 2 ore si jumatate.
Cca 520 kcal/portie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu