vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de fasole verde cu sos romanesc

Retete culinare

INGREDIENTE

• 1 ciolan sau carne afumata (cu mai mult os)
• 0,5 kg fasole verde
• 0,5 kg rosii
• o ceapa mijlocie
• o lingurita cu varf de faina
• 100 ml smantana
• patrunjel
• telina
• o ramura mica de cimbru
• sare

MOD DE PREPARARE

• Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa cca o ora, cand s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga, pastaile de fasole curatate si rupte in cate 2-3 bucati si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga sucul de rosii si o mica ramura de cimbru.
• Faina se rumeneste intr-o tigaita fara grasime, pana ce capata culoarea maro deschis, amestecand mereu, la foc mic (nu direct pe flacara), altfel se va arde repede.
• Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si o lingurita cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, se amesteca de cateva ori, ca sa se dezvolte aroma de ceapa si sa se incorporeze faina in grasime.
• Se adauga cate putina ciorba fierbinte, amestecsnd bine sa nu se formeze cocoloase, pana cand se dilueaza ca un sos subtire. Totul se adauga in restul de ciorba, se amesteca si se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc.
• Smantana se bate bine cu o lingura de apa rece, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si apoi se amesteca cu restul de ciorba. Nu se mai fierbe. Se sareaza si se aromeaza cu patrunjel si telina (frunze).

Indicatie: Se poate pregati la fel si fara carne.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania