Retete culinare
INGREDIENTE
• morcov
• patrunjel
• o ceapa mijlocie
• 0,5 kg fasole verde
• un ardei
• 0,5 kg rosii
• frunze de patrunjel si telina
• cimbru
• sare
MOD DE PREPARARE
• Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1,5 l apa fierbinte.
• Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 0,5 lingurita cu sare.
• Cand toate sunt fierte, se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
• Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
Mod de servire: Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri, batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu