vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de fasole verde (varianta 2)

Retete culinare

INGREDIENTE

• morcov
• patrunjel
• o ceapa mijlocie
• 0,5 kg fasole verde
• un ardei
• 0,5 kg rosii
• frunze de patrunjel si telina
• cimbru
• sare

MOD DE PREPARARE

• Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1,5 l apa fierbinte.
• Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 0,5 lingurita cu sare.
• Cand toate sunt fierte, se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
• Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.

Mod de servire: Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri, batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania