Retete culinare
INGREDIENTE
• peste (orice fel doriti)
• sare
• pipier
• faina
• ulei
• sos marinat
• morcovi
• patrunjel
• ceapa
• bulion rosii
• otet slab
• zahar
• condimente
MOD DE PREPARARE
• Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc.
• Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt,etc.) se vor lasa intregi. Pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei.
• Dupa ce se raceste se toarna peste el sosul marinat preparat astfel: se curata si se spala 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, se taie in felii subtiri sau pai, se pun intr-o cratita, se adauga 3-4 linguri de ulei si se rumenesc usor timp de 10-15 minute.
• Apoi se adauga in cratita un pahar de bulion de rosii si condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucati de cuisoare. Se acopera cu capac si se fierbe inabusit 15-20 minute.
• Se toarna apoi in cratita 1/2 pahar de otet slab, 1-1,5 pahare supa de carne sau apa, se mai da un clocot, se drege cu sare si zahar, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.
Mod de servire: Pestele marinat se serveste in salatiera sau intr-un platou adanc.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu