Retete culinare
INGREDIENTE
• 500 g peste proaspat
• o lingura faina
• o lingura unt
• 800 g cartofi
MOD DE PREPARARE
• Pestele se curata se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pana la jumatate, se sareaza.
• Cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decat cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si ceapa.
• Cand pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii.
Mod de servire: Se serveste cu cartofi fierti.
Indicatie: Se poate prepara inabusit salau, stiuca, mihaltu, crap, nisetru, cega sau pastruga.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu