Retete urzici
INGREDIENTE
• 500 g urzici
• 30 g faina
• 50 ml untdelemn
• 3 - 5 catei de usturoi
• 250 ml lapte
• 100 ml smantana
• sare
• 2 linguri hrean ras
MOD DE PREPARARE
• Urzicile, bine spalate, se fierb intr-un litru de apa clocotita, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara, pastrand apa.
• Dupa ce s-au racit, se trec prin masina de tocat. Faina se infierbinta un minut in untdelemn, la foc mic, fara sa se ingalbeneasca deloc; se adauga usturoiul taiat marunt cu care se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se pun urzicile.
• Se dilueaza si se lasa sa fiarba citeva clocote, pina cind se leaga si capata aspectul unei smintini nu prea groase. Daca sosul este prea gros, se mai pune puitna apa sau lapte si se lasa sa fiarba citeva clocote.
• Se ia de pe foc, se amesteca imediat cu smantana batuta in prealabil cu o lingura cu apa rece si se potriveste gustul cu sare. Piureul se poate servi si fara smantana.
• Cine doreste, serveste la masa hrean ras, direct in farfurie, presarat peste piureul de urzici. (Hreanul nu se fierbe niciodata in sos, caci ii da un gust amar)
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu