duminică, 1 noiembrie 2009

Piure de urzici (varianta 2)

Retete urzici

INGREDIENTE

• 0,5 kg de urzici
• 0,5 ceasca de ulei
• 50 g de slanina afumata
• o ceapa
• 50 g de faina
• 100 ml de smantana
• zeama de lamaie
• putin usturoi
• marar
• sare

MOD DE PREPARARE

• Spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Separat caliti slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Luati vasul de pe foc, puneti ceapa tocata si cand e putin aurie adaugati urzicile.
• Amestecati bine, puneti 400 ml de apa fierbinte si jumatate lingurita de sare. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet, mai adaugand apa daca scade prea mult.
• Cand urzicile sunt fierte, adaugati faina dezlegata cu putina apa, apoi puneti atita apa incit sa aveti 500 ml de sos.
• Lasati sosul sa fiarba 3-4 minute, luati vasul de pe foc, puneti smintina, potriviti de sare, acriti cu zeama de lamaie sau cu citeva picaturi de otet, puneti mujdeiul si marar verde.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania