Reteta sos
INGREDIENTE
• unt (100 g)
• ciuperci (150 g)
• faina (1 lingura)
• zeama carne (2 cesti)
• vin (2 linguri)
• lamaie (1/2)
• sare
• piper
• patrunjel
MOD DE PREPARARE
• Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 g de unt. Se pun cateva linguri de zeama de carne si se fierb pana scade toata apa.
• Separat, intr-o craticioara, se rumeneste putina faina in restul de unt. Cand capata o culoare usor aurie, se stinge cu zeama de carne, avand grija sa nu se faca cocolosi.
• Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga ciupercile si vinul, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca cca 10 minute.
• Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si patrunjelul si se serveste la fripturi sau ficat de pasare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu